Saturday, February 28, 2009

En kväll i fotbollens tecken

Trots att United inte spelar den här helgen - laget mot Tottenham i ligacupfinalen - så har troligen laget tagit ett stort steg närmare en ligatitel, detta sedan Liverpool förlorade lite överraskande mot Middlesbourgh. Trots en rätt skaplig inledning så kunde inte bortalaget få hål på "Boro" som istället kunde ta ledningen genom ett självmål av Xavi Alonso i första halvlek. I andra halvlek försökte Liverpool, men utan Torres så var Liverpoollaget osedvanligt lamt, och inte helt oväntat kunde Boro gå upp på en kontring och göra 2-0 när man rullade upp Liverpools backlinje. Än värre blev det när Gerrad tvingades gå av pga skada, och nu ser det ut som om Liverpool återigen får rikta in sig på Champions Leauge, där man har 1-0 på Real Madrid inför returen på Anfield om en och halv vecka.

Det enda egentliga hotet verkar nu utgöras av Chelsea som fått upp ångan igen, även om man hade stora problem mot Wigan och kunde först i slutet av matchen trycka in segermålet. Arsenal gick återigen mållösa ifrån en match, och det en gång så målglada Londonlaget verkar ha otroligt svårt att göra just mål...

Så det var med andra ord en rätt trevlig lördag, trots att United inte spelade, enda smolket i glädjebägaren var väl att Chelsea lyckades besegra Wigan.
Just nu rullar matchen Atheltico Bilbao och Sevilla på tvn, och tyvärr har matchens gigant Kanoute tvingats utgått, vilket är synd, han är alltid en fröjd att se.