Saturday, May 19, 2012

Hemingway & Gellhorn

Den amerikanska tv-kanalen HBO anses med rätta som en av de främsta producenterna av såväl välgjorda tv-serier som ”Rome”, ”A Game of Thrones”, ”Sopranos”, men också miniserier som ”Band of Brothers” och ”The Pacific”. Kanalen har prisats för sin frispråkighet, och sin produktion som ofta innehåller provokativa och kontroversiella ämnen. Efter lovsången över ”A Game of Thrones”, är det nu dags för alla historieälskare dags att ladda popcornmaskin, stänga av telefonen, slänga in katten i garderoben, göra sig otillgänglig för allsköns vänner som kan tänka sig störa dig och sätta dig till rätta i tv-soffan, för i slutet av maj kommer kanalens nästa storsatsning – Hemingway & Gellhorn.

Filmen som har premiär på HBO den 28 maj, handlar om två av 1900-talets främsta litterära par, krigskorrespondenten Martha Gellhorn (Nicole Kidman) och Ernst Hemingway (Clive Owen). Filmen inleds med deras möte på en bar i Florida, och ska sedan spegla parets drygt femåriga äktenskap, under vilket de bland annat reste till inbördeskrigets Spanien. Att det här har potential att bli en väldigt intressant film, är väl en viss underskattning, och av bilderna från filmen att döma kommer man troligen inte bli besviken.
Vid sidan av Kidman och Owen ser vi även skådespelare som David Russell Strathairn, Tony Shalhoub och Robert Duval. Som kuriosa kan väl nämnas att den holländske kommunisten Joris Ivens, kommer spelas av Lars Ulrich (trummis hårdrocksgruppen ”Metallica”).
När tv-filmen kommer visas i Sverige är oklart, men en inte allt för vild gissning är att den kommer visas på Canal+ någon gång under hösten.

Källor:
Officiell sida

No comments: