Monday, January 5, 2009

Navia svenskar

Man slutar aldrig att förundras över de svenska politikernas naivitet, även om utspelet om att låta fångar från Guantánmofågnar ska få en fristad i Sverige troligen lär nå en topplacering när året är slut.
Bakgrunden är att den tillträdande amerikanske presidenten Barak Obama nu lovat att stänga den starkt kritiserade fånglägret, som allt sedan det öppnades varit fokus för stark extern och intern kritik. Vad det nu ska bli av internerna är dock okänt, och det är här som de svenska politikerna nu träder in och Birgitta Olsson (fp) säger:

"Det är en självklarhet. Även om det är USA som har huvudansvaret, så har de europeiska länderna varit de starkaste kritikerna av Guantánamo."

Även centerpartisten Kerstin Lundgren delar sin allianspartners åsikt och säger:

"Men vi kan inte svära oss fria. Vi måste säkra att människor inte får ytterligare ett straff till följd av att man sänds tillbaka till tortyr, förföljelse och risk för livet."

Och Alf Svensson säger att det här är ett problem som bör lösas av Eu, speciellt som "Det är en så liten population det handlar om."

Frågan är bara vad det är för en population, för även om det med största sannolikhet återfinns personer som är oskyldiga bland fångarna på Guantánmo, så sitter de flesta där av en orsak, att de på något sätt varit involverad i terrorhandlingar. Fast det behöver givetvis inte Olsson, Lundgren eller Svensson bry sig om, för det är knappast så att dessa personer lär bli grannar med Olsson, Lundgren och Svensson i deras etniskt rensade villaområde. De lär troligen hamna i Rosengård, Tensta eller Södertälje, där de tillsammans med likasinnade kan fortsätta sina planer på att störta det degernerade västerländska samhället.
Som vanligt när politikerna talar om solidaritet och så vidare, så är det förstås inte de som får skörda frukterna av sitt fina tal. De sitter på betryggande avstånd från de områden man skapat, och som man aldrig - utan bevakning och skydd av SÄPO - frivilligt kommer besöka.

Källa: Guantánmofångar kan få fristad i Sverige

No comments: