Wednesday, January 28, 2009

Galenskaper på Konstfack

I vad som låter hämtat från ett billigt humorprogram på TV 3 eller Kanal 5, så har en student (Anna Odell) vid Konstfack i Stockholm låtsats varit psykotisk och självmordsbenägen och på dessa grunder blivit intagen på St. Görans sjukhus. Efter att hon belagts med handfängelse så fick hon spendera kvällen på sjukhuset, först dagen efter förklarade hon hur det hela låg till. Hela tilltaget har nu renderat i kritik, inte minst bland många bloggare, politiker och andra, av förståliga skäl. På Kostfack tar man dock kritiken med ro, och eleven Pål Sommelius försvarar tilltaget genom att säga:
"Jag tror att det finns en generell medvetenhet på instutitonen att den här typen av arbetsmetoder kan medföra problem men i vissa situationer kan det vara det enda sättet för att få fram vissa aspekter".

Vilka aspekter då är förstås den logiska frågan, och svaret på den frågan är förstås självbekräftelse och brist på respekt för andra människor. Inte nog med att Odells "konstverk" kostat skattebetalarna en massa pengar, hon har dessutom med sitt tilltag satt andra människors liv på spel. Men det kanske är Odells, och övriga elever på Konstfack, villiga att låta skattebetalarna betala, för de lär ju inte behöva oroa sig.

Man kan onekligen fråga sig vad nästa tilltag är, ska man ringa polisen och säga att man är terrorister som ska spränga något i luften, eller ska man springa runt i Stockholm med bombbälten? Att det uppenbarligen är dags för någon att titta över vad som sker på Konstfack, och att överhuvudtaget kalla Odells tilltag för "konst" är en grov förolämpning mot konsten. Kanske dags för Odell att söka till "Ballar av stål" eller något annat skitprogram som går ut på att bekosta oss skattebetalare och som tvingas arbeta medan dessa "konstnärer" uppenbarligen kan leka och ha roligt.

Källa: Konststudent får stöd av elever
Konstelev polisanmäld av psykakut
Landstingsråd rasar mot Konstfack efter "psyksjukfallet"

4 comments:

Anonymous said...

Dra in skattefinansieringen av konstfacksflummet. Detta är ju ett exempellöst trams som drabbar dem som behöver och inte får hjälp. Är det någon som vet hur mkt pengar staten subventionerar konstfack med?

Anonymous said...

Är detta vad mina skattepengar skall användas till !?
Varför skall jag betala hyra och uppvärmingskostnader till en "skola" med "examensarbeten" som dessa!!!

Anonymous said...

Fullt av konservativa tråkskallar och konformister.

Jag har absolut inget emot Odells projekt. Det är kul, orginellt och nyskapande. Mer sånt!

Ni kan ju åka och sura i er gråa konsumtionsvardag någonstans.

Patrick said...

Visst, men då kan ju du bekosta det hela. Och låta oss som anser att både polis och sjukvård har annat för sig än att ta hand om konststudenter...