Sunday, December 14, 2008

El Classico

Igår var det så dags för det überhypade "El Classico", matchen mellan Spaniens två giganter, Real Madrid mot Barcelona, en match med både fotbollsmässiga, politiska, historiska och regionala aspekter. Matchen har av många förståsigpåare utpekats som säsongens match, och även om jag personligen inte riktigt fattat storheten med spansk fotboll valde trots detta att bänka mig framför tv'n för att se denna omtalade match.

Tyvärr så blev jag milt sagt besviken, visserligen var matchen spännande och tämligen välspelad, men inramingen var milt sagt pinsam. Detta är alltså den hetaste matchen i spansk klubbfotboll, och i och med det så förväntade man sig ju en rätt het stämning på läktarna. Det visade sig dock saknas totalt, något man kanske borde fattat när man ser hur kameran konstant zoomar in på publik inför diverse olika pajashattar och annat trams. Det enda som egentligen hördes konstant var busvisslingar, några ramsor eller annat som vanligtvis brukar tillhöra heta matcher lyste med sin totala frånvaro.
Det må vara så att spansk fotboll håller världsklass, men publiken tillhör nog utan tvekan några av de sämre. Sitter just nu och tittar på matchen Chelsea - West Ham, och jag kan bara konstatera att publiken på den här matchen visar ungefär 1000 gånger så mycket mer känslor som publiken i Barcelona. Kanske dags att sticka hål på myten om den spanska fotbollen...

No comments: